Haku

Throwback Thursday 21.9.

Throwback Thursday – vko 38

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotiasta itsenäisyyttään. Sen kunniaksi julkaisemme sarjan kuvia Turun Sataman arkistoista Throwback Thursday -teemalla. Arkistojen tarjoama kuvatekstit ovat tiiviitä, joten mikäli sinulla on lisätietoa kuvista, jaathan informaatiota muillekin Sataman LinkedInin ja Twitterin kommenttikentissä.

Satamakapteeni Bror TH. Skogström oli Turun satamamestarina 1919-1947 ja satamakapteenina vuoteen 1956. Vuonna 1955 otetussa kuvassa hän poseeraa amerikkalaisen USS Dalyn edessä.

Kun vuonna 1947 Turku sai ystävyyskaupunki Göteborgilta lahjaksi satamahinaajan, satamakapteeni Skogström lähti kesken kesälomaansa noutamaan kyseistä hinaajaa. Hän ajoi hinaajan ensin Tukholmaan ja sieltä turkuun. Kyseinen alus sai turussa uuden nimen ”Göta” Göteborgin Göta-joen mukaan. Kyseinen alus veti Turun sataman proomuja 1990-luvulle asti.