Haku

Throwback Thursday 7.9.

Throwback thursday – vko 36

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotiasta itsenäisyyttään. Sen kunniaksi julkaisemme sarjan kuvia Turun Sataman arkistoista Throwback Thursday -teemalla. Arkistojen tarjoama kuvatekstit ovat tiiviitä, joten mikäli sinulla on lisätietoa kuvista, jaathan informaatiota muillekin Sataman LinkedInin ja Twitterin kommenttikentissä.

Turun matkustajasatamassa tapahtui paljon 1970-luvulla; autolauttaliikenne Turun ja Tukholman välillä paisui ennen näkemättömiin vuoromääriin ja enimmillään kaupunkien välillä kulki toistakymmentä auto- ja matkustajalauttaa päivittäin. Kasvaneita liikennemääriä varten Silja Line rakennutti uuden matkustajaterminaalin Kanavaniemen kärkeen. Vuonna 1972 otetussa kuvassa oikealla näkyy Silja Linen uusi terminaali.

Kuvan matkustaja-aluksilla on ikäeroa vain kuutisen vuotta, mutta silti ne edustavat kahta eri aikakautta matkustajalaivojen historiassa, kuvassa ylempänä 1970 valmistunut M/S Floria edustaa uutta aikakautta, kun taas alempi, 1964 valmistunut M/S Ilmatar on osa vanhaa aikakautta.