COVID-19-OHJEET

Turun satamassa on valmistauduttu koronaviruksen leviämisen estämiseen. Satama noudattaa eri viranomaisten ja Turun kaupungin ohjeistuksia. Toimenpiteet ovat voimassa toistaiseksi.

Lue kaikki ohjeet
Haku

Throwback Thursday 17.8.

Throwback Thursday vko 33

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotiasta itsenäisyyttään. Sen kunniaksi julkaisemme sarjan kuvia Turun Sataman arkistoista Throwback Thursday -teemalla. Arkistojen tarjoama kuvatekstit ovat tiiviitä, joten mikäli sinulla on lisätietoa kuvista, jaathan informaatiota muillekin Sataman LinkedInin ja Twitterin kommenttikentissä.

Kuvassa vasemmalla Rederi AB Svean M/S Regin, joka valmistui vuonna 1921. Alus tilattiin vuonna 1914 nimellä Gauthiod, mutta valmistuminen viivästyi I maailmansodan takia ja telakalta valmistui Regin. Alukseen mahtui 465 matkustajaa, joista 127:lle oli hyttipaikka.

Oikealla S/S Wellamo joka oli viimeinen alkuperältään aito matkustajahöyrylaiva Turun saaristossa. Se tunnettiin Turussa yleisesti nimellä ”Mulli-Wellamo”, koska se usein kuljetti teuraskarjaa saaristosta Turun teurastamoihin.