Haku

Throwback Thursday 17.8.

Throwback Thursday vko 33

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotiasta itsenäisyyttään. Sen kunniaksi julkaisemme sarjan kuvia Turun Sataman arkistoista Throwback Thursday -teemalla. Arkistojen tarjoama kuvatekstit ovat tiiviitä, joten mikäli sinulla on lisätietoa kuvista, jaathan informaatiota muillekin Sataman LinkedInin ja Twitterin kommenttikentissä.

Kuvassa vasemmalla Rederi AB Svean M/S Regin, joka valmistui vuonna 1921. Alus tilattiin vuonna 1914 nimellä Gauthiod, mutta valmistuminen viivästyi I maailmansodan takia ja telakalta valmistui Regin. Alukseen mahtui 465 matkustajaa, joista 127:lle oli hyttipaikka.

Oikealla S/S Wellamo joka oli viimeinen alkuperältään aito matkustajahöyrylaiva Turun saaristossa. Se tunnettiin Turussa yleisesti nimellä ”Mulli-Wellamo”, koska se usein kuljetti teuraskarjaa saaristosta Turun teurastamoihin.