Haku

Throwback Thursday 10.8.

Throwback Thursday vko 32

Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotiasta itsenäisyyttään. Sen kunniaksi julkaisemme sarjan kuvia Turun Sataman arkistoista Throwback Thursday -teemalla. Arkistojen tarjoama kuvatekstit ovat tiiviitä, joten mikäli sinulla on lisätietoa kuvista, jaathan informaatiota muillekin Sataman LinkedInin ja Twitterin kommenttikentissä.

Kuvassa on tällä kertaa S/S Bore matkustajahöyrylaiva, joka liikennöi Turku – Maarianhamina – Tukholma reitillä. 31. joulukuuta 1899 se ajoi karille tiheässä sumussa. Bore upposi seuraavana päivänä 27 metrin syvyyteen ja se julistettiin menetetyksi sekä poistettiin laivarekisteristä.

Laiva saatiin kuitenkin nostettua keväällä 1901. Alus oli loppuvuoden 1901 korjattavana telakalla Kööpenhaminassa ja palasi liikenteeseen joulukuussa 1901 Bore I-nimellä.