Haku

Risteilyalus Island Sky vierailee Turussa 29.7.

2017 - Island Sky 29.7.

Lauantaiaamuna 29.7. Turkuun saapuu jälleen kansainvälinen risteilyalus. Island Sky tulee ensi vierailulle ja kiinnittyy Aurajoen itärannalle Varvintoria vastapäätä. Alus saapuu Helsingistä päivän vierailulle ja jatkaa illalla kohti Tukholmaa.

”Tämä on ensimmäinen tämän kokoluokan risteilyalus näin lähellä kaupunkia. Juuri tämän kokoiset risteilyalukset ovat niitä, joita voimme sijoittaa Aurajokeen. Näin matkustajat pääsevät heti saavuttuaan suoraan Turun ytimeen ja näkevät kaupungin koko komeudessaan”, kertoo satamamestari Antti Pekanheimo.

Island Sky on tyylikäs pieni risteilyalus, jossa on tilavat hytit n. 100 matkustajalle. Pituutta sillä on 91 m, matkustajat ovat pääosin amerikkalaisia. Laiva starttasi risteilylleen Lontoosta ja kiertää kaikkiaan 11 Itämeren satamassa. Island Sky on luonteeltaan retkialus. Turussa ohjelmassa on tutustuminen mm. Turun linnaan ja tuomiokirkkoon, Luostarinmäen käsityöläismuseoon ja kauppahalliin. Sään salliessa tehdään myös retki laivan omilla pikkuveneillä Turun saaristoon.

Laivaa vastaanottamassa laiturilla on mm. kansantanssiryhmä, mikä sopii hyvin tunnelmaan, kun Turussa vietetään parhaillaan suurta Europeade-kansanperinnejuhlaa.