Haku

NextGen Link -projekti sai rahoitustukea Euroopan unionilta

2017 – NextGen-Link

NextGen Link -projekti on saanut rahoitustukea Euroopan unionilta CEF Transport -ohjelman kautta. Projektissa päivitetään olemassa olevaa meriyhteyttä Turun, Maarianhaminan jaTukholman satamien välillä. Projekti on osa Scandinavian – Mediterranean ydinkäytävää ja se lisää meriliikenteen kestävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä.

Meriyhteyden ympäristöystävällisyyttä parannetaan uudella LNG-käyttöisellä ro-pax aluksella sekä kehittämällä satamien infrastruktuuria. Hankkeen koordinaattorina toimii Turun Satama Oy. Projektiin osallistuvat lisäksi Suomesta Viking Line ja Mariehamns Hamn sekä Ruotsista Stockholms Hamnar.

Satamainfrastruktuurien kehittämiseen sisältyy satamissa tehtäviä investointeja joilla pyritään vastaamaan uuden isomman aluksen tarpeita sekä kasvavaa rahti- (rekat ja perävaunut) ja matkustajamäärää.

Turun Satama investoi muun muassa satama-alueen logistiikan ja palvelujen kehittämiseen uuden parkkihallin ja rekkojen valvontalaitteistojen osalta. Sen lisäksi tutkitaan alusliikennepalvelujen kehittämistä.  Lue lisää projektista: https://www.portofturku.fi/sataman-toiminta/hankkeet-ja-projektit/