Haku

Kaksi risteilyalusta vierailee Turussa ma 19.6.

Risteilyalus Albatros saapumassa Turun satamaan

Turun kansainvälinen risteilykausi alkaa maanantaina 19.6. komeasti kahden aluksen voimin, kun sekä Albatros että Ocean Majesty saapuvat päivän vierailulle. Sekä Albatros että Ocean Majesty saapuvat aamulla klo 7.30 jälkeen.

Albatros on klassinen risteilyalus, jonka pituus on 205 m, matkustajia enintään 830 ja miehistöä 340. Matkustajat ovat pääosin saksalaista varttuneempaa väkeä. Alus saapuu aamulla Helsingistä ja jatkaa illalla kohti Tukholmaa. Turussa matkustajille on tarjolla erilaisia retkiä kuten perinteinen kaupunkikiertoajelu, Turku ja Naantali -kierros sekä tutustuminen merikeskus Forum Marinumiin ja Meyerin telakkaan. Albatros kävi Turussa myös viime vuon-na.

Ocean Majesty on klassinen pienempi risteilyalus, jonka pituus on 135 m, matkustajia enintään 500 ja miehistöä 250. Matkustajat ovat pääsääntöisesti saksalaisia, monet heistä vakioasiakkaita. Laiva saapuu Helsingistä ja jatkaa Turusta Kieliin. Risteilyn teemana on ”Itämeren metropolit – reformaation jäljillä”. Turussa ohjelmassa on opastettu kaupunkikiertoajelu, mutta monet tutustuvat kaupungin nähtävyyksiin myös omin päin.

Kesän aikana Turussa vierailevat myös Silver Cloud 13.7., Saga Sapphire 22.–23.7. sekä retkialus Island Sky 29.7. sekä 4.8.