Haku

Uusittu hätäsuihku otettiin käyttöön kesäkuun alussa

2017 – Uusittu hätäsuihku

Länsisataman kärjessä sijaitseva vaarallisten aineiden varasto on saanut uuden hätäsuihkun ja se korvaa paikalla tähän asti olleen. Hätäsuihku on tarkoitettu käytettäväksi esimerkiksi tilanteessa, jossa henkilön päälle on joutunut vaarallista ainetta tai tulipalon yhteydessä sammuttamaan palavat vaatteet.

Hätäsuihku laukaistaan suihkun sisältä painamalla takaseinällä olevaa tankoa alaspäin. Suihkussa on erillinen suihkutilassa oleva silmänhuuhteluallas, joka laukaistaan avaamalla kansi.

Suihkukopin päällä on eristetty 1350 litran säiliö, joka varmistaa 15 minuutin yhtäjaksoisen suihkun onnettomuustilanteessa. Säiliön vesi pidetään puhtaana kolme kertaa vuodessa sataman toimesta tapahtuvien veden vaihtojen yhteydessä lisättävän säilöntäaineen avulla. Jäätymisen estämiseksi säiliössä on kaukovalvottu sähkölämmitys, joka pitää veden n. 22-asteisena. Tämä lämpötila on todettu tehokkaaksi ja turvalliseksi erilaisten kemikaalien aiheuttamien vammojen torjunnassa. Mikäli vesi on kuumempaa, saattaa tiettyjen kemikaalien reaktionopeus kasvaa ja pahentaa vammoja.

Suihkun on toimittanut turkulainen Hansa Engineering Oy, joka on saksalaisten FSP-Tech – hätäsuihkujen ja turvatuotteiden valtuutettu edustaja Suomessa.