Haku

Kansainvälinen risteilykausi alkaa Turun satamassa

2017 – Risteilykesa alkaa

Turun kansainvälinen risteilykausi alkaa maanantaina 19.6. komeasti kahden aluksen voimin, kun sekä Albatros että Ocean Majesty saapuvat päivän vierailulle. Kesän aikana Turussa käy kaikkiaan seitsemän risteilyalusta, joista viimeisenä jälleen Albatros 2.9. Matkustajia laivat tuovat yhteensä vajaat 4 000.

Kesän aikana Turussa vierailevat myös Silver Cloud 13.7., Saga Sapphire 22.–23.7. sekä retkialus Island Sky 29.7. sekä 4.8. Saga Sapphiren tulo Turkuun ajoittuu juuri Tall Ships Races -tapahtuman ajalle.  Matkustajille onkin yhtenä retkivaihtoehtona tarjolla purjehdus tapahtumaan osallistuvan kaljaasin kannella.

Kaikki kesän laivat ovat pienempiä risteilyaluksia, jotka suurten metropolien lisäksi voivat poiketa Itämeren risteilyllään myös pienemmissä kohteissa, joihin isot laivat eivät mahdu. Turun satamassa laivojen käytössä on 5 laituria, joista yksi sijaitsee ihanteellisella paikalla Aurajoen suulla aivan Turun linnan kupeessa.

Turun Satama tarjoaa risteilylaivoille ruuhkattoman sataman, joka sijaitsee lähellä keskustaa. Näin risteilymatkustajat voivat helposti tutustua moneen nähtävyyteen ja siten hyödyntää päivän vierailuajan mahdollisimman tehokkaasti. Laituripaikan ja keskustan väliä kulkee ilmainen sukkulabussi koko vierailun ajan.

Turun Satama on tehnyt parannuksia satamainfraan. Vuonna 2016 valmistui kolme kiinteää jätevesiviemäriä, johon myös tulevan risteilykauden laivat voivat tyhjentää jätevetensä. Risteilylaivojen jätevedet otetaan Turussa vastaan maksutta.

Turun Satama on sopiva risteilykohde pienille ja keskisuurille laivoille, joiden pituus on enintään 230 m.

Upean saariston lisäksi risteilyvieraat tutustuvat Turun seudulla muun muassa keskiaikaiseen historiaan, laivanrakennukseen, lähiruokaan kauppahallissa, Ruissaloon ja muuhun ympäröivään luontoon sekä Kultarantaan.

Suomi 100 -juhlateema on esillä Turussa myös kansainvälisille risteilyvieraille.