Haku

Baltic Amelie saapui Turun Satamaan

2017 – Baltic Amelie

Mini Star siirtyi syrjään, kun Baltic Line AS:n rahtaama mv Baltic Amelie saapui mv Baltic Madonnan pariksi osaksi Turun Sataman linjaliikennettä.

Baltic Amelie on vuonna 1994 rakennettu kuivarahtialus, joka on aiemmin seilannut maailman meriä Maltan lipun alla Patriot-nimisenä. Nyt alus on vaihtanut Suomen lipun alle ja saanut kotisatamakseen Maarianhaminan.

Hieman yli 80-metrisen Amelien lastinottokyky on 3.085 dwt ja sen alusta on varustettu sivuportilla. Alukseen asennetulla välikannella pyritään vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin.

Mv Baltic Amelien ja mv Baltic Madonnan myötä Baltic Line keskittyy konventionaaliseen liikenteeseen viikkolähdöillä Turku-Baltia-Puola-Tanska- Norja vv. Lisäksi Baltic Line tarjoaa reitin Gävlestä Turkuun joka toinen viikko.