Ajankohtaista

Tutustu Sataman työntekijöihin – Kehityspäällikkö Markku Alahäme

Kehityspäällikkö Markku Alahäme vastaa työssään Sataman laatu- ja turvallisuusjärjestelmistä sekä ympäristöasioista. Lisäksi hänen työhönsä kuuluu erilaisia hankkeita, kuten EU- ja koulutusprojekteja sekä paljon muuta kehittämistyötä.

Sataman pääväylän turvallisuutta parannetaan

Turun Satama Oy aloittaa perjantaina 19.10. pääväylän kunnossapitotyön, joka käsittää merimerkkien uusimisen sekä väylän kunnossapitoruoppauksen.

Tutustu Sataman työntekijöihin – monitoimihenkilö Timo Rahkonen

Monitoimihenkilö Timo Rahkonen työskentelee satamavalvonnassa, ajaen nosturia ja tarvittaessa tehden myös sataman teknisen puolen töitä: ajaa lunta, pesee kenttiä, ajoväyliä ja muita satama-alueita, hiekoittaa satamakenttiä ja ajoväyliä.

Tuore tarkastus vahvisti – satamarakenteet turvallisessa kunnossa

Turun Sataman vedenalaiset laiturirakenteet tarkastettiin VRT Finland Oy:n monikeilainkaikuluotausmenetelmällä. Tarkastuksen perusteella rakenteet ovat asiallisessa kunnossa.

Logistiikka-alueen laajennus tärkeä osa Pansion kehittämistä

Pansio on Turun Sataman laajennusaluetta, jota on kehitetty jo 1990-luvulta lähtien. Turun Sataman myyntijohtajan Jaakko Nirhamon mukaan tavaraliikennettä kehitetään myös Pansion suunnalla.

Avoin satama Turun päivänä 16.9.

Tervetuloa tutustumaan uudistuvan sataman toimintaan sunnuntaina 16. syyskuuta. Opastetuille linja-auto- ja vesibussikierroksille pääset Forum Marinumilta.

Silversea-varustamon Silver Wind päättää Turun risteilykauden ma 3.9.

Turun risteilykauden päättää maanantaina 3.9. aamulla klo 8.00 satamaan saapuva Silversea-varustamon Silver Wind.  Alus saapuu Tallinnasta ja jatkaa iltapäivällä Ruotsin Västervikiin. Silver Wind on pieni ja ylellinen risteilylaiva, matkustajakapasiteetti on max. 296 ja miehistöä lähes saman verran – 222. Hytit ovat kaikki sviittejä merinäköalalla ja laiva on kauttaaltaan tilava. Alusta on viimeksi kunnostettu vuonna 2017.

Laivaliikenteen uusi yhteisterminaali avaa mahdollisuuksia Turun satama-alueen kehittämiselle

Kuvat ja luonnokset: Schauman Arkkitehdit Oy / Turun kaupunki / Turun Satama Oy Luonnos Kanavaniemen alueen toiminnalliseksi kehittämiseksi Turun satama-aluetta ryhdytään kehittämään jatkossa entistä voimakkaammin. Alueen vahvaa matkustaja- ja risteilytoimintaa kehitetään siten, että uudistukset vaikuttavat positiivisesti satamaan ja tuovat matkailulle huomattavaa lisäarvoa. Alueen keskeiset toimijat sitoutuvat vetovoiman kasvattamiseen yhteisellä aiesopimuksella. Uudistuksilla on iso merkitys tulevaisuuden … Lue lisää

Tavataan Power Truck Showssa 10.–11. elokuuta!

Tavoitat meidät 10.–11. elokuuta Alahärmästä Power Truck Show -tapatumasta. Osallistumme tapahtumaan jo kuudennen kerran yhdessä Tallink Siljan kanssa.

Sponsorijuoksija Markus Teijulasta kaksoismestari

Sponsorijuoksijamme, 20-vuotias Markus Teijula juoksi Jyväskylässä 400 ja 800 metrin kaksoismestariksi viime viikonlopun Kalevan kisoissa.