Haku

Digitalisaation avulla päästövähennyksiin

Digitaalisuuden lisääminen satamatoiminnoissa vähentää koko kuljetusketjun hiilidioksidipäästöjä ja pienentää satamatoiminnan energiankulutusta. Päästöjen vähentämiseen tähtäävät sekä paikannusteknologian hyödyntäminen että automaation ja robotiikan käytön lisääminen lastinkäsittelyssä.

Liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta

Turun satamassa automaatiota tullaan hyödyntämään muun muassa matkustaja-alusten satamakäyntien yhteydessä. Näitä varten satamaan on asennettu alusten kiinnitystä ja irrotusta nopeuttava automooring-järjestelmä, jonka käyttö pienentää alusten polttoaineen kulutusta ja vähentää päästöjä satamakäynnin aikana. Automooring-laitteisto on otettu käyttöön Viking Linen laituripaikalla vuoden 2021 aikana.

Digitalisuuden lisääminen satamatoiminnoissa vähentää koko kuljetusketjun hiilidioksidipäästöjä ja pienentää satamatoiminnan energiankulutusta.

Digitaalisuutta hyödynnetään myös sataman liikenteen ohjauksessa. Uusien porttijärjestelmien ja matkustajasataman uusien liikennejärjestelyjen avulla vähennetään ajoneuvojen tyhjäkäyntiä ja päästöjä satama-alueella.

Digitalisaatiolla vaikutetaan myös satamatoiminnan energiankulutukseen. Turun sataman sähkön kulutusta on vähennetty huomattavasti siirtymällä suurimmissa varastoissa ja kantasataman alueella LED-valaistukseen ja hyödyntämällä valaistuksen digitaalista ohjausta.

OTA YHTEYTTÄ

Markku Alahäme

tekninen johtaja

+358 50 5533 109