Haku

The Tall Ships Races Turku 2024 -suurtapahtuma vaikuttaa liikenteeseen myös Turun sataman alueella

UUTINEN - TSR-vaikuttaa-liikennejärjestelyihin

The Tall Ships Races Turku 2024 -suurtapahtuma järjestetään Turussa torstaista sunnuntaihin 18.–21.7.2024. Purjelaivatapahtuman odotetaan tänä aikana tuovan Aurajoen rantakaduille satoja tuhansia kävijöitä. Kansainvälinen yleisötapahtuma suurine kävijämäärineen aiheuttaa muutoksia alueen liikennejärjestelyihin 15.–22.7 välisenä aikana.

Länsirannan tapahtuma-alue ulottuu Martinsillalta Turun linnan alueelle saakka ja itärannan tapahtuma-alue Telakkarantaan Kuningatar Margaretan laiturialueelle asti. Tapahtuma-alue Aurajoen alajuoksulla avataan yleisölle jo tiistaina 16.7. Ravintola- ja myyntitoiminta alueella käynnistyy samana päivänä.

Tapahtuma-alueen rakentaminen alkaa keskiviikkona 10.7. ja tapahtuma on purettu viimeistään maanantaina 22.7. Kattavat lisätiedot löytyvät tapahtuman verkkosivuilta: https://tallshipsturku.fi/tapahtumatietoa/

Tapahtuma aiheuttaa muutoksia myös joukkoliikenteeseen. Satamaan liikennöivät Föli-linjat 1 ja 1B liikennöivät joen länsipuolella muutaman minuutin välein torstaista sunnuntaihin 18.–21.7. Linjat käyttävät poikkeusreittiä Linnankatu–Vallihaudankatu–Satamakatu ja päinvastoin. Lisäksi osa tapahtuma-alueella sijaitsevista bussipysäkeistä on pois käytöstä. Lisätiedot Fölin liikennöintiä koskevista poikkeuksista tapahtuman aikana Fölin verkkosivujen kohdasta ”Häiriöt ja muutokset liikenteessä”: https://www.foli.fi/