Haku

Turun Satama mukana tukemassa kauppatieteellistä Maritime@TSE-tutkimusalustaa

UUTINEN - Turun Satama mukana tukemassa Maritime@TSE-tutkimusalustaa

Merisektorilla on suuri rooli Suomen taloudessa – se on merkittävä vientimarkkina sekä taloudellisen toiminnan mahdollistaja. Globaalisti merisektorin liiketoimintaympäristö sisältää toistuvasti erilaisia epävarmuuksia. Toiminnan jatkuvuuden ja kilpailukyvyn varmistamiseksi merisektori tarvitsee tietoa, jonka varassa toimia. Lähivuosina merkittäviä muutoksia aiheuttavat esimerkiksi geopoliittiset muutokset, vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttöönotto sekä automaation.

Turun yliopiston kauppakorkeakoulu panostaa aiempaa merkittävämmin ja suunnitelmallisemmin kauppatieteelliseen tutkimukseen, jonka tavoitteena on tukea merisektoria. Kauppakorkeakoulu on syksystä lähtien vahvistanut Maritime@TSE-tutkimusalustan toimintaa ja resursointia. 

Kauppakorkeakoululla Maritime@TSE:n parissa työskentelee 5 professoria ja tutkimusjohtajaa sekä noin 25 jatko-opiskelijaa ja muuta henkilökuntaa.

Tutkimusalusta saa tukea alan toimijoilta ja alustaa tukevaan yhteisöön ovat liittyneet Turun Satama Oy:n lisäksi Cargotec Oyj., Kongsberg Maritime Finland Oy, Fintraffic Meriliikenteenohjaus Oy sekä Naantalin Satama Oy. Yhteisö on pysyvästi avoin myös uusille jäsenille.

Korkeakoulun oma perusrahoitus, kauppakorkeakoululle osoitetut lahjoitukset sekä projekteihin saatu täydentävä rahoitus yhdessä nostavat lähivuosien kauppakorkeakoulun merisektoriin linkittyvät tutkimuspanostukset noin kahteen miljoonaan euroon vuodessa.