Haku

Turun satamassa tehostetaan energiankäyttöä entisestään

Uutinen - 2022 - Energiansäästötoimenpiteet Turun satamassa

Turun Satamassa energiansäästö on ollut osa arkipäivää jo pitkään. Vuosille 2019–2025 tehdyssä ympäristöohjelmassa päätimme jatkaa panostuksia energiankäytön tehostamiseen. Olemme keskittyneet satamassa vähentämään sähkönkäyttöä esimerkiksi käyttämällä varastoissa ja halleissa pääosin LED-valaistusta.

Aivan kuin kotitalouksissa huoneista, joissa ei oleskella, sammutetaan valot, säätelemme sataman aluevalaistuksen tasoa siten, että vain alueilla, joissa on toimintaa, valaistus pidetään korkealla tasolla. Toiminnan vaatima valaistustasoa pidämme yllä, mutta hiljaisina aikoina tarkoituksemme on pudottaa aluevalaistuksen tasoa. Esimerkiksi yöajaksi aluevalaistuksen tasoa on mahdollista pudottaa jopa 10–30 %:n tasolle normaalista ilman, että satama-alueen turvallisuus heikkenee.

Lämmitysenergiaa säästetään laskemalla lämpötilaa kaikissa niissä tiloissa, joissa se on mahdollista.

Sataman omissa kiinteistöissä, kuten myös vuokratuissa tiloissa seuraamme tarkasti energiankulutusta mittaroinnilla, jolloin pääsemme kiinni kulutuskohteisiin ja mahdollisiin tätä kautta esiin nouseviin energiansäästökohteisiin.