Haku

Arkkitehtuurikilpailuun huippuosallistujat

Uutinen - 2021 - Arkkitehtuurikilpailuun huippuosallistujat

Sataman uuden matkustajaterminaalin arkkitehtuurikilpailun osallistujat on valittu. Julkisena hankintana järjestettävään suunnittelukilpailuun ilmoittautui lähes kaksikymmentä suunnitteluryhmää. Mukaan kutsuttavien viiden toimiston valinta tehtiin referenssejä pisteyttämällä.

”Kilpailumme houkutteli erittäin kovatasoisia osallistujia ja olemme hyvin iloisia arkkitehtien osoittamasta laajasta kiinnostuksesta Turkua sekä satamaa kohtaan”, Turun Sataman toimitusjohtaja ja kilpailun tuomariston puheenjohtaja Erik Söderholm kertoo.

Uuden matkustajaterminaalin arkkitehtisuunnittelusta kilpailevat PES-Arkkitehdit, työryhmä Helin & Co Arkkitehdit ja LPR-arkkitehdit, Arkkitehtitoimisto ALA, Zaha Hadid Architects sekä JKMM Arkkitehdit. Kotimaisten toimistojen rinnalla kilpailuun tuo maustetta kansainvälisesti palkittu lontoolaistoimisto Zaha Hadid Architects.

”Kilpailijat ovat arkkitehtuurin huippuja ja on kunnia saada heidät ideoimaan uutta merkkirakennusta Turkuun”, Söderholm iloitsee.

Kilpailun ensimmäisen vaiheen luonnoksia odotetaan talvella ja lopulliset ehdotukset saadaan myöhemmin keväällä. Kilpailun voittaja ja matkustajaterminaalin suunnittelija on tarkoitus julkistaa kesään mennessä.

Suunnittelukilpailun konsulttina Turun Satamaa avustaa Hankintakumppanit Oy.