COVID-19-OHJEET

Turun satamassa on valmistauduttu koronaviruksen leviämisen estämiseen. Satama noudattaa eri viranomaisten ja Turun kaupungin ohjeistuksia. Toimenpiteet ovat voimassa toistaiseksi.

Lue kaikki ohjeet
Haku

Turun sataman infrastruktuuria kehitetään Ferry Port Turku EU-projektin puitteissa

Uutinen - 2021 - Turun sataman infrastruktuuria kehitetään Ferry Port Turku-projektin puitteissa

Ferry Terminal Turku-hankkeen infrastruktuuria, logistiikkaa ja turvallisuutta kehittävien toimenpiteiden suunnittelu alkaa toden teolla, kun siihen liittyvän Ferry Port Turku -projektista järjestetään kick-off-tapaaminen 15. joulukuuta. Mukana tapaamisessa on edustajia Wegasta, CINEAsta sekä Traficomista.

Ferry Port Turku on CEF-rahoitteinen investointiprojekti, jonka rahoitus kohdistuu lähinnä uuden matkustajasataman laiturisuunnitteluun sekä hankintoihin liittyen niiden urakointiin. Projekti alkoi huhtikuussa 2021 ja sen on määrä kestää kesäkuuhun 2024. Verkkojen Eurooppa -välineen (Connecting Europe Facility, CEF) liikenneohjelman komitea myönsi 15.7.2021 Turun Sataman infrastruktuurin kehittämisen suunnitteluun tukea 2 133 540 euroa. Tuki on tarkoitus käyttää Ferry Terminal Turku -hankkeen infrastruktuurin, logistiikan ja turvallisuutta kehittävien toimenpiteiden suunnitteluun.

Ferry Port Turku -projektissa Sataman tukena ovat Wega, joka avustaa hankkeen koordinoinnissa, EU-tukien hakemusprosesseissa sekä sopimusten laatimisessa sekä CINEA (Euroopan ilmasto-, infrastruktuuri- ja ympäristöasioiden toimeenpanovirasto) joka toimii linkkinä Turun Sataman ja CEF:in välillä.

Projekti on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäinen koskee laiturisuunnittelua sekä siihen liittyvien urakoiden hankintaan, toisessa osassa on tavoitteena muodostaa kustannus-hyöty-analyysi yhteisterminaalin rakentamisesta tulevia CEF-hakuja ajatellen ja kolmannessa osassa suunnitellaan projektinhallintaa ja viestintää.

Projektin kick off-tapaamisessa päivitetään projektin tämänhetkinen tilanne ja käydään läpi seuraavien toimenpiteiden aikataulua.