Haku

Uusi laivayhteys Turusta Rotterdamiin

Uutinen – 2020 – Uusi laivayhteys Turusta Rotterdamiin

Mann Lines Oy avaa uuden paljon kysytyn RoRo-yhteyden Turusta Euroopan suurimpaan satamaan, Alankomaiden Rotterdamiin.

Tähän asti Turusta on puuttunut ro-ro-yhteys Rotterdamiin, Euroopan logistiikan keskiöön. Uuden yhteyden myötä suomalaisille yrityksille avautuu uusia mahdollisuuksia viennille ja tuonnille, reittejä eri puolille maailmaa ja maailmalta Suomeen. Rotterdam on yksi maailman kaupan merkittävimmistä keskittymistä. Vuonna 2018 Rotterdamin satamaan saapui 29 476 ulkomaan liikenteen alusta ja 107 000 sisävesialusta. Lukuisten merijatkoyhteyksien lisäksi Rotterdamista on myös kattavat raide- ja tieliikenneyhteydet eri puolille EurooppAa.

Rotterdamin ja Turun väliä tulee kulkemaan vuonna 2017 valmistunut 191,4 metrinen 24 133 GT bruttovetoinen rahtilaiva M/S ML Freyja. Seitsemän metriä korkean pääkantensa takia laiva soveltuu monenlaisille lasteille kuten trailereille, konteille, kaikenlaisille työkoneille, myös telallisille, autoille ja veneille. Kaistametrejä laivassa on 3 500 metrin verran. M/S ML Freyja jatkaa muuten nykyisellä linjallaan, johon kuuluu entuudestaan Bremerhaven ja Cuxhaven Saksassa, Harwich Englannissa ja Paldiski Virossa. Kaikki kyseiset satamat tulevat säilymään reitillä, johon 17.1. alkaen lisätään myös Rotterdam. Laivan reitti tulee olemaan Turku–Bremerhaven–Harwich–Rotterdam–Cuxhaven–Paldiski–Turku.