Haku

Tuore tarkastus vahvisti – satamarakenteet turvallisessa kunnossa

2018 – Tuore tarkastus vahvisti – satamarakenteet turvallisessa kunnossa

Turun Sataman vedenalaiset laiturirakenteet tarkastettiin VRT Finland Oy:n monikeilainkaikuluotausmenetelmällä. Tarkastuksen perusteella rakenteet ovat asiallisessa kunnossa.

– Tarkastuksessa ei löytynyt suurempia muutoksia edelliseen, neljän vuoden takaiseen tutkimukseen verrattuna, rakennuttajapäällikkö Jouni Hilden kertoo.

Tarkastusten etuna on, että mahdollisiin korjaustarpeisiin pystytään reagoimaan ajoissa. Samalla pidetään huolta rakenteiden käytettävyydestä ja turvallisuudesta.

– Tarkastusmenetelmä on nopea ja helppo ja näin pystytään kartoittamaan suuremmat vauriokohdat, joihin pitää mahdollisesti paneutua tarkemmin sukeltajien avulla.

Rakenteet olisi mahdollista tarkistaa kokonaisuudessaan myös sukeltamalla, mutta sameassa vedessä näkyvyys on huono. Sukeltamalla tehty tutkimus on kestoltaan hitaampaa ja sitä kautta kalliimpaa.

– Teemme varmasti tämän tutkimuksen jossakin vaiheessa uudelleen. Tarkastus tehdään parissa päivässä, eikä se myöskään häiritse sataman normaalia toimintaa.