Matkustajaliikenne Turun Satama

Passagerartrafiken Till sjösemestern från Åbo

Från Åbo hamn öppnar sig den bekvämaste sjövägen till Sverige. Det är lätt att resa ut och tidtabellerna passar för dem som kommer mera långväga ifrån. Under sjöresan får man njuta av vyerna i skärgården som prisats som den vackraste i världen samt shoppa, dansa och äta gott av hjärtans lust med upplevelser ombord. Stig alltså ombord på fartyget för rekreation på en kryssning.

Den bästa Sverigekryssningen börjar i Åbo

En båtresa från Åbo till Stockholm ger resenären mest upplevelser till sjöss. Östersjöns nyaste fartyg erbjuder ett mångsidigt program för resenärer i alla åldrar och de natursköna skärgårdslandskapen fascinerar året runt. Förutom Sverigekryssningarna erbjuder Åbo hamn också den snabbaste semesterrutten till Åland och för de resenärer som med egen bil styr kosan vidare från Stockholm.

Trevliga resor till havs vid varje avgång

Rutten mellan Åbo och Stockholm betjänar resande av många slag. På underhållande minikryssningar får man dansa, shoppa och njuta av förstklassiga restaurangtjänster. Alla fartyg på rutten har också utmärkta konferensavdelningar både för smågrupper och kongresser med många hundra personer. Utöver dygnskryssningarna erbjuds upplevelser på skärgårdskryssningarna till Mariehamn, där man byter båt och återvänder till avgångshamnen.

”Upplevelser till havs i världens vackraste skärgård.”

De nyaste fartygen på Östersjön bjuder på mångsidigt program och de anslående skärgårdsvyerna väcker beundran året om. Förutom besöket i Stockholm, öppnar sig även en snabb och säker rutt för en bilsemester i Europa.