Tapahtumat

Taloudellisten hyötyjen lisäksi satama vahvistaa Turun mielikuvaa aktiivisena, kansainvälisenä ja elinvoimaisena kaupunkina. Sataman sijainti kaupungin keskustan läheisyydessä vahvistaa vuorovaikutusta sen ja kaupunkilaisten välillä. Satama on ollut osaltaan lisäämässä keskustasta satamaan johtavien Aurajoen rantakatujen viihtyisyyttä ja tuomassa kaupunkiin monia mielenkiintoisia tapahtumia.

Avoin satama

Avoin satama -tapahtuman aikana Turun Satama tarjoaa kaupunkilaisille ja muille kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua sataman toimintaan. Portit ovat avoinna jo perinteiseen tapaan syyskuun kolmantena sunnuntaina vietettävän Turun Päivän kunniaksi. Linja-auto- ja vesibussikierrosten aikataulut ja muu ohjelma julkistetaan Turun Sataman verkkosivuilla lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Tall Ships Races

The Tall Ships Races on kansainvälinen suurten purjelaivojen purjehdustapahtuma. Kilpailu järjestetään kerran vuodessa eri puolilla maailmaa. Joka neljäs vuosi kisataan Itämerellä. Vähintään puolet laivojen miehistöstä on sääntöjen mukaan oltava 15-25-vuotiaita.

Sail Training International ja Turun kaupunki järjestävät The Tall Ships Races 2017 tapahtuman Turussa. Tapahtuma on yksi Suomi 100 -juhlavuoden kohokohdista. Turku on toiminut Tall Ships Racesin isäntäsatamana useammin kuin mikään muu Itämeren alueen kaupunki, neljästi aikaisemmin. Tapahtuma on joka kerta kerännyt satoja tuhansia tyytyväisiä kävijöitä ympäri maata.

Vuonna 2017 Tall Ships Race oli Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien suurimpia tapahtumia, minkä kunniaksi tapahtuman sisältö ja puitteet olivat entistäkin hienommat.

Tapahtumat - The Tall Ships’ Races Turussa