Tapahtumat

Taloudellisten hyötyjen lisäksi satama vahvistaa Turun mielikuvaa aktiivisena, kansainvälisenä ja elinvoimaisena kaupunkina. Sataman sijainti kaupungin keskustan läheisyydessä vahvistaa vuorovaikutusta sen ja kaupunkilaisten välillä. Satama on ollut osaltaan lisäämässä keskustasta satamaan johtavien Aurajoen rantakatujen viihtyisyyttä ja tuomassa kaupunkiin monia mielenkiintoisia tapahtumia.

Avoin satama

Avoin satama -tapahtuman aikana Turun Satama tarjoaa kaupunkilaisille ja muille kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua sataman toimintaan. Portit ovat avoinna jo perinteiseen tapaan syyskuun kolmantena sunnuntaina vietettävän Turun Päivän kunniaksi. Vuonna 2017 Turun Satama toivottaa kävijät tervetulleiksi 17. syyskuuta. Linja-auto- ja vesibussikierrosten aikataulut ja muu ohjelma julkistetaan Turun Sataman verkkosivuilla lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Tall Ships Races

Maailman uljaimmat purjealukset rantautuvat Turkuun 20.–23.7.2017 The Tall Ships Races -purjehduksen merkeissä. Turku isännöi tapahtumaa jo viidettä kertaa ja Turun Satama on jälleen aktiivisesti mukana järjestelyissä. Tapahtumaan odotetaan pitkälti yli sataa hienoa alusta eri aikakausilta ja maailman eri kolkilta. Ilmoittautuneiden joukossa on muun muassa Omanin kuninkaallisen laivaston 87-metrinen ylpeys Shabab Oman II sekä Brasilian laivaston 76-metrinen Cisne Branco.

Vuonna 2017 Tall Ships Race on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien suurimpia tapahtumia, minkä kunniaksi tapahtuman sisältö ja puitteet ovat entistäkin hienommat. Ensi kesänä The Tall Ships Racesin yhteydessä järjestetään myös kaksipäiväinen musiikkifestivaali. Turun Linnan puistoon sijoittuvassa tapahtumassa tulee esiintymään kolmen päivän aikana noin parikymmentä artistia ja bändiä.

Tapahtumat - The Tall Ships’ Races Turussa