Matkailu ja kaupankäynti

Turun satamalla on suuri vaikutus kaupungin matkailulliseen vetovoimaan. Satama vahvistaa Turun merellistä mielikuvaa ja toivottaa ensimmäisenä tervetulleiksi Skandinavian kautta kaupunkiin saapuvat matkailijat.

Matkailijat lisäävät kaupan kysyntää

Vuosittain sataman kautta kulkee lähes neljä miljoonaa matkustajaa. Matkustajamäärä näkyy positiivisesti myös paikallisten palveluyritysten, kuten hotellien, ravintoloiden ja kauppaliikkeiden toiminnassa. Museoissa, näyttelyissä ja muissa nähtävyyksissä vierailemalla matkailijat ovat osaltaan tukemassa ja ylläpitämässä niiden toimintaedellytyksiä ja kehitysmahdollisuuksia.

Sataman kautta kulkee päivittäin yli 9 000 matkailijaa tuoden Turkuun ostovoimaa ja kasvattaen kaupungin tunnettuutta kotiseuduillaan.

Turun Sataman, varustamojen, Turun kaupungin, Visit Turun ja muiden matkailutoimijoiden yhteistyön ansiosta sataman matkustajaliikenteen odotetaan kehittyvän edelleen myös tulevaisuudessa. Sataman omassa toiminnassa tämä merkitsee toimenpiteitä, joilla matkaanlähtö Turusta ja saapuminen kaupunkiin tehdään matkailijoille nykyistäkin helpommaksi, nopeammaksi ja mukavammaksi.

Matkailu ja kaupankäynti - Turun kauppahalli