Haku

Ruissaloon uusi pysäköintialue tapahtumavieraiden ja ulkoilijoiden käyttöön

Satama toiminta - Uutishuone - Ruissalon etäparkki

Ruissalon telakka-aluetta ja Ruissalon alkupäätä pitkään vaivannut pula pysäköintipaikoista ratkesi, kun järjestimme osan varastoalueistamme autojen pysäköintiin. Samalla pysäköintialueen valvonta siirtyi Satamalta Turun kaupunkiympäristötoimialalle. Alue on pysäköintikäytössä toistaiseksi.

Ruissalonsillan läheisyydessä sijaitseva uusi pysäköintialue palvelee sekä Ruissalon telakka-alueella asioivia että saaressa ulkoilevia. Parkkipaikoille kulku tapahtuu Tuontikadun ja Konttikadun liittymän kautta. Alueella liikkuu sataman ja vapaavaraston tavaraliikennettä, joten pysäköintialueelle kuljettaessa tulee noudattaa erityistä varoivaisuutta ja käyttää merkittyjä kulkureittejä.

Uutta parkkitilaa on yhteensä yli 7 000 neliömetriä ja parkkipaikkoja on mitoitettu 240 autolle.

Maksuttomalla pysäköintialueella on käytössä kahdeksan tunnin pysäköintirajoitus kiekon kanssa. Rajoituksella halutaan varmistaa, että parkkipaikkoja käytetään saarella asioivien tarpeisiin eikä pitkäaikaiseen pysäköintiin.

– Uuden pysäköintitilan järjestäminen on positiivinen asia. Nyt auton voi jättää ulkoiluretkellä jo mantereelle, eikä sitä tarvitse pysäköidä enää esimerkiksi tienpientareelle. Ruissalon Tapahtumatelakalla järjestetään jatkossa yhä enemmän monipuolista ohjelmaa suurelle yleisömäärälle, joten tämän pysäköintiratkaisu tulee parantamaan tapahtuma-alueen saavutettavuutta merkittävästi, Turun Sataman satamamestari Antti Pekanheimo kertoo.

Pysäköintialueen kartta

Lisätietoja Ruissalon pysäköintialueesta antavat:
Turun kaupunki: yhteysjohtaja Antti Kirkkola, puh. 050 559 0103, antti.kirkkola@turku.fi
Turun Satama Oy: satamamestari Antti Pekanheimo, puh. 050 5533 125, antti.pekanheimo@portofturku.fi