Turku tarjoaa uutta sisältöä
Itämeren risteilyille

Turun satamaan tuovat matkailijoita myös kansainväliset risteilyalukset, joiden kohdevalikoimaan Turku tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon pääkaupunkien sijaan. Kaupungin vetovoima perustuu kesäiseen tapahtumarikkauteen, kaupungin värikkäästä ja monivaiheisesta historiasta kertoviin museoihin, kirkkoihin ja muihin nähtävyyksiin sekä Aurajoen eloisaan kesätunnelmaan. Oman lisänsä risteilytunnelmaan tuo ainutlaatuinen ja myös maailman kauneimmaksi mainittu saaristo, jota pitkin risteilyalukset lipuvat kohti Turun satamaa. 

Turkuun suuntautuvan kansainvälisen risteilyliikenteen markkinoinnista ja käytännön järjestelyistä vastaavat Turun Satama ja kaupungin matkailuorganisaatio Visit Turku. Yhdessä  risteilylaivoille ja -matkustajille palveluja tarjoavien yritysten kanssa pyrimme luomaan palvelukokonaisuuksia, jotka takaavat vieraille onnistuneita ja mieleenpainuvia hetkiä Turussa. Mielikuvaan vaikuttavat niin vastaanotto ja järjestelyt satamassa kuin retkitarjonta ja elämykset itse kohteessa.

Turku on jäsen yli sadan Itämeren ja Pohjois-Atlantin rannikon sataman muodostamassa Cruise Europe -markkinointiorganisaatiossa, sekä myös Cruise Baltic -verkostossa, johon kuuluu 28 Itämeren satamakaupunkia. 

Risteilyliikenne jatkaa kasvuaan, ja Itämeri on hyvin suosittu risteilykohde. Turun tavoitteena onkin houkutella nykyistä enemmän risteilylaivoja käymään Turussa, sillä vetovoimaa ja potentiaalia kohteessa riittää.