Paras merimatka Ruotsiin alkaa Turusta

Turun Satama on Skandinavian liikenteen johtava satama Suomessa ja matkustajien kokonaismäärällä mitattuna Suomen toiseksi suurin matkustajasatama. Tehokkaasti toimivan sataman vetovoima perustuu Turun ja Tukholman välisen reitin ainutlaatuiseen saaristoluontoon sekä nopeisiin, tiheisiin yhteyksiin nykyaikaisilla aluksilla. Erinomaisten aikataulujen ansiosta reitti on myös omalla autolla Skandinaviaan ja Eurooppaan matkustavien suosiossa.

Turun ja Tukholman väliä liikennöi kaksi varustamoa, Viking Line ja Tallink Silja. Molemmilla varustamoilla on Turusta kaksi lähtöä päivässä, aamuin ja illoin. Reitillä liikennöivät alukset edustavat varustamojensa uusinta aluskantaa, jotka tarjoavat matkustajille elämyksellisiä merimatkoja hyvistä palveluista ja monipuolisesta viihdetarjonnasta nauttien.  Päivittäin Turun sataman kautta kulkee lähes 10 000 matkustajaa.

Tammikuussa 2013 valmistunut m/s Viking Grace on maailman ympäristöystävällisin suuri matkustaja-alus. Se käyttää polttoaineena nesteytettyä maakaasua, jonka käyttö vähentää merkittävästi liikennöinnin aiheuttamia päästöjä. Myös Tallink Siljan uudistunut aluskanta pienentää laivaliikenteen ympäristövaikutuksia herkällä saaristoalueella.

Matkustajaliikenteen sujuvuuteen on panostettu myös terminaaleissa ja sataman liikennejärjestelyissä. Sen tuloksena liikennöinti satamassa on selkeää ja turvallista ja matkustajien sekä ajoneuvojen siirtyminen aluksiin ja niistä pois tapahtuu nopeasti. Hyvin suunniteltujen toimintojen ja tehokkaiden satamapalvelujen ansiosta myös alusten operointi käy sujuvasti lyhyen satamassa oloajan vaatimusten mukaisesti.